Samowystarczalność

To nas wyróżnia

– sami siejemy zboża;
– sami obrabiamy;
– mielimy we własnym młynie żarnowym;
– wytwarzamy: mąki, kasze, płatki, makarony, oleje;
– makarony zawijane są ręcznie, suszone przez 3 dni w naturalnych warunkach;
– tłoczymy oleje na zimno;
– wszystkie produkty pakujemy ręcznie.
 
Każde ziarenko otoczone jest szczególną troską.
Zawsze doglądamy ziarna jak rosną w polu. 
 

Produkty z własnych ekologicznych upraw

Nasze produkty powstają na 21 hektarach uprawianych naturalnie.

Kupujesz wygodnie bezpośrednio od rolnika

Sklep internetowy z ekologiczną żywnością z Podkarpacia.

Przesyłką kurierską dostarczamy do Ciebie

Zamówienia wysyłamy tak szybko, jak jest to tylko możliwe.

Prosimy o wyrozumiałość przy opóźnieniu w wysyłkach.
Jesteśmy rolnikami, którzy pracują w polu sezonowo i jednocześnie przerabiamy i wytwarzamy produkty.
Dziękujemy wszystkim za cierpliwość 🙂

Przy większych zamówieniach czas realizacji wydłużony jest do 5 dni roboczych.

Towary wysyłamy od poniedziałku do czwartku, aby jak najszybciej trafiły do odbiorcy,
bez zbędnego leżakowania w nieznanych warunkach, w sortowniach kurierskich.

Gospodarstwo ekologiczne

Nasze uprawy

– orkisz – odmiany: Schwabenkorn, Oberkulmer rotkorn;
– samopsza; 
– płaskurka;
– żyto krzyca;
– gryka, proso, jęczmień, owies.
– nasiona oleiste, tj.: len złoty, ostropest plamisty, rzepak.
 
Uprawiamy także warzywa, m.in.: ziemniaki, buraki czerwone, cebule żółtą, marchewkę, selera, kapustę i pietruszkę.
 
Jesteśmy pod stałą kontrolą lekarza weterynarii, sanepidu i jednostki certyfikującej.
Cały proces odbywa się w naszym gospodarstwie.
Sprzedaż odbywa się bezpośrednio na gospodarstwie.
Możliwa jest także wysyłka kurierska.

Zobacz koniecznie

Najnowsze produkty w sklepie

Zobacz nasze pomysły na wykorzystanie produktów ekologicznych 

Dlaczego jakość cenimy ponad wszystko

To co nas wyróżnia

Nasze Ekologiczne Gospodarstwo Rolne położone jest w województwie podkarpackim, w miejscowości Dębowiec – przysiółek Kopaniny, w powiecie jasielskim.

Zboże siejemy, obrabiamy i przerabiamy sami, na terenie własnego gospodarstwa.

Aktualnie nasze surowce powstają na 30 hektarach uprawianych naturalnie.

Nie stosujemy chemii. Zamiast środków ochrony roślin stosujemy naturalne odwary z pokrzywy, piołunu itp.

Od początku swojej działalności postawiliśmy na najwyższą jakość produktów.

Nasze produkty wyrabiamy na bieżąco, tak aby zachowały wszystkie wartości odżywcze.

Posiadamy Certyfikat Zgodności PL-EKO-01-014474.

Regularnie bierzemy udział w konkursach związanych z ekologiczną żywnością, zajmując na nich czołowe miejsca.

Czystość naszych upraw potwierdzają badania

Tematy

Question and Answer,
czyli Pytania i Odpowiedzi

Czyli to, o co nasi klienci pytają najczęściej.

Posiadamy trzy typy mąk 
Mąka biała typ 500 nadaje się do ciast, ciasteczek, naleśników, pierogów. 
Mąka chlebowa typ 650 nadaje się do wypieku chleba, naleśników, ciast, pierogów, makaronów. 
Mąka razowa typ 2000 nadaje się do wypieku chleba, pierogów, makaronów, placuszków, ciast.
Tak ekologia nie dopuszcza stosowania glifosatu do upraw. Uprawa ekologiczna jest najczystszą z upraw co daje potwierdzenie certyfikat. Co roku wystawiany jest nowy certyfikat potwierdzający uprawy.
Tak produkty z pierwotnych zbóż mogą spożywać małe dzieci, a nawet wręcz przeciwnie powinny takie jeść.
Oleje tłoczymy pod zamówienie klienta. Są to oleje zimno tłoczone.
Uprawiamy orkisz odmiany schwabencorn i oberkulmer rotkorn.
Walka to złe słowo. Każde zioło, które pojawia się w zbożu zostaje. Nie usuwamy go. Podczas obróbki zostaje oddzielone od czystego ziarna.