Question and Answer, czyli Pytania i Odpowiedzi
Czyli to, o co nasi klienci pytają najczęściej.
Posiadamy trzy typy mąk
Mąka biała typ 500 nadaje się do ciast, ciasteczek, naleśników, pierogów.
Mąka chlebowa typ 650 nadaje się do wypieku chleba, naleśników, ciast, pierogów, makaronów.
Mąka razowa typ 2000 nadaje się do wypieku chleba, pierogów, makaronów, placuszków, ciast.
Tak ekologia nie dopuszcza stosowania glifosatu do upraw. Uprawa ekologiczna jest najczystszą z upraw co daje potwierdzenie certyfikat. Co roku wystawiany jest nowy certyfikat potwierdzający uprawy.
Tak produkty z pierwotnych zbóż mogą spożywać małe dzieci, a nawet wręcz przeciwnie powinny takie jeść.
Oleje tłoczymy pod zamówienie klienta. Są to oleje zimno tłoczone.
Uprawiamy orkisz odmiany schwabencorn i oberkulmer rotkorn.
Walka to złe słowo. Każde zioło, które pojawia się w zbożu zostaje. Nie usuwamy go. Podczas obróbki zostaje oddzielone od czystego ziarna.